Prečo sú ekologické slamky veľká vec?

kovove slamky

Slamky sú všade! V koktejloch, smoothies aj domácich limonádach v každom-jednom-podniku (stále rozmýšľame, kto ich z toho domu stále nosí). Problém je, že slamky sú vyrobené z ťažko recyklovaného polypropylénu. Teda, to by ani nebol taký veľký problém – zádrhel je skôr v tom, že ich používame príliš veľa. Priemerne ich každý z nás za rok vyhodí až 540. 

Sú plastové slamky problém?

Ó, áno. Jednorazové slamky končia – ako inak – v odpade. Čo sa s nimi deje ďalej? Nič moc. V prvom rade ich príroda nedokáže rozložiť. Preto ich nájdeš na skládkach kúsok od domu, vo vodných zdrojoch alebo dokonca v tele nič netušiacej ryby. Slamkový odpad zabije stovky tisíc živočíchov ročne, ktoré s naším pitím nič nemajú.

Inými slovami, celé zle. Preto stojí za uváhu, či sa to nedá celé so slamkami poriešiť trochu inak. Máme len dve možnosti: prestaneme ich používať alebo ich vymeníme za ekologický variant.

Aké ekologické slamky existujú?

Ktoré slamky neškodia prírode? Môžeš si vybrať zo slamiek z nehrdzavejúcej ocele (nerezu).Tieto slamky sú pevné, trvácne a nikdy sa nezlomia. Vďaka čistiacej kefke ich môžeš používať roky.

Dizajnovou novinkou medzi eko slamkami sú sklenené slamky. Tieto slamky vyzerajú krásne, sú mimoriadne pevné a tiež vydržia roky. Pozor, sú krehkejšie ako ostatné druhy eko slamiek, a preto nie sú vhodné pre malé deti.

Ak uprednostňuješ prírodné materiály, potom si vyber 100 % prírodné bambusové slamky. Ich výhoda je jednoznačná: žiadna umelina, iba prírodný bambus. Keďže ide o drevo, je dobré ich raz za čas vymeniť. Ale aspoň máš istotu, že používaš ten najudržateľnejší možný produkt, ktorý spĺňa kritériá zero waste, teda nulového odpadu.

Všetky druhy našich eko slamiek sú zdravotne nezávadné a úplne bezpečné na denné používanie. Je len na tebe, ktorý druh si vyberieš: alebo sa ti páčia všetky?

Prečo nakúpiť u nás

A tu prichádzame my. Kúp si od nás originálne balenie slamiek vrátane čistiacej kefky v štýlovom puzdre vyrobeného z udržateľných materiálov. Za časť tvojich peňazí prispejeme aj my na udržateľné ekologické aktivity. Nákup u nás je bezpečný a v prípade nespokojnosti ti vrátime peniaze v plnej výške.

Podiel zo zisku dávame na pekné eko veci

Sľubujeme, že podiel zo zisku z každej predanej slamky dáme na konci roka na dobrú vec. Môže to byť občianske združenie, podpora výskumu alebo investícia do startupu: ty rozhoduješ! Pred poskytnutím prostriedkov sa uskutoční hlasovanie na Facebooku. Predstav si to: dnes pomôžeš prírode tým, že nakúpiš ekologické slamky, a zajtra z tvojich peňazí podporíme ďalšie fajn eko projekty. Win-win, však?

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík