Tipy na ekologické vianočné darčeky

Ekologicke vianocne darceky

Vianoce sú časom prebytku v každom smere. Od množstva darčekov, jedla až po plastové obaly. Sviatočné obdobie si vyberá svoju daň na životnom prostredí, ako aj na našich telách a bankových účtoch 😊

S trochou snahy a fantázie môžete mať tento rok Vianoce a vianočné darčeky šetrné k životnému prostrediu. Všetko od ozdôb, cez darčeky na Vianoce až po jedlo môže byť trochu viac zelené. Ale ako? Čo kúpite ak chcete byť šetrný k životnému prostrediu a ako to zabalíte?

Máme odpovede na všetky tieto otázky a ešte viac!

Ako vybrať darček?

Nemá zmysel míňať peniaze na darčeky, ktoré sa nevyužijú. Darčeky majú byť premyslené. Zamyslite sa nad tým, že zoženiete niečo, o čom viete, že sa obdarovanému bude páčiť. Vyberte originálny vianočný darček pre vašich blízkych – darček pre mamu, darček pre otca, darček pre priateľa či priateľku a samozrejme darček pre deti 😊

Vianočný darček pre mamu

Výber toho  správneho vianočného  darčeka pre mamu je jednou z najdôležitejších a najcitlivejších úloh sezóny, pretože im chceme dať niečo, čo si zaslúžia (a čo ešte nemajú). Jeden spôsob, ako to urobiť správne je vybrať si medzi vecami, ktoré zjednodušujú ich rutinu,  podporujú starostlivosť o seba, doprajú im pôžitok, alebo všetky tri v jednom. Možno nedokážeme zachytiť všetku našu vďačnosť našim mamám v jednom vianočnom darčeku, ale týmto možnostiam sa môžeme priblížiť.

Zvážte životný štýl mamy, jej záujmy a preferencie, aby ste získali lepšiu predstavu o tom, čo miluje. Pri vyberaní majte na pamäti užitočnosť darčeka, jeho ekologickú stopu a svoj rozpočet. Pri tvorbe nášho darčekového balíka Vianočný darček EKO mama” sme pri posudzovaní produktov starostlivo zvažovali rôzne životné štýly, dizajny, jednoduchosť použitia, jednoduché čistenie, veľkosť, personalizáciu a hodnotu.

Vianočný darček balík EKO mama
Vianočný darček EKO mama

Aký vianočný darček vybrať pre muža?

Otec, starý otec, muž, priateľ alebo brat sú veľmi vzácni ľudia v našich životoch. Zohrávajú pre nás dôležitú úlohu, dávajú nám istotu, lásku a vždy sú tu pre nás. Zaslúžia si vedieť, ako veľmi si ich vážime. O to dôležitejšie je nájsť darček, ktorý by im mohol urobiť radosť. Pre mužov to nie je vždy také jednoduché, kým ženy milujú krásne a ozdobné veci, mužov zaujíma viac funkčnosť a praktickosť . Uistite sa teda, že zo svojho vianočného darčeka pre muža vyťažíte maximum.

Vymysli darček pre muža, ktorý ťa bude navždy milovať a chrániť a nikdy si nenechá ujsť príležitosť vykúzliť ti úsmev na tvári . Poznáš ho lepšie ako ktokoľvek iný. Poznáš všetky jeho skryté túžby, sny a tajomstvá . Vieš, čo sa mu nepáči a čo si skutočne váži. Výber vhodného darčeka je preto o niečo jednoduchší. A aby si sa nemusela ďalej trápiť, vyriešili sme to tento rok za teba a pripravili rovno tri varianty.

Ak hľadáš darček pre praktického muža, ten určite ocení náš darčekový balík “Vianočný EKO darček pre muža”. Je viac dobrodruh s otvorenou mysľou a nohami večne v teréne. Potom mu vyber vianočný darčekový balík “EKO cestovateľ”. No a ak tvoj muž ocení štýlový darček, určite choď do balíka „EKO je fun“.

A čo vianočný darček pre priateľku alebo kamarátku?

Kúpiť vianočný darček pre svoju priateľku nie je jednoduché. Kým sa do toho pustíš, musíš si uvedomiť, že akonáhle dáš svojej priateľke darček, ona sa otočí a povie o tom svojim najlepším kamarátkam, ako aj svojej sestre a určite aj mame . Dar pre priateľku je vždy pod drobnohľadom najbližších dám, preto zvažuj poriadne a venuj pozornosť niektorým drobnostiam, ktoré má rada, alebo veciam, ktoré neznáša 😊.  

Aby sme ti uľahčili prácu, vymysleli sme pre všetky priateľky originálny ekologický darček – Darčekový balík “Vianočný darček EKO lady”

Vianocny balicek EKO LADY
Vianočný darček “EKO LADY”

Darček na Vianoce pre milovníkov ekologickej domácnosti

V neposlednom rade tu máme tipy pre všetkých nadšencov, ktorí túžia po ekologickej domácnosti. Táto téma je čoraz aktuálnejšia a veľa ľudí o nej premýšľa. No a kedy je lepší čas posunúť vašim blízkym, ktorí chcú začať žiť udržateľnejší život, darček, ktorý ich prevedie úvodom tohto životného štýlu. Darčekový balík “Ekologická domácnosť” obsahuje základné ekologické veci na čistenie a skladovanie. Unikátny vynález od slovenských študentov -TuČi, ktorý slúži ako EKO náhrada tabliet do umývačky, ale aj na bežné umývanie riadu, podlahy a iných nečistôt v domácnosti. Set našich milovaných včelobalov s ľudovým motívom na balenie potravín a extra veľké bavlnené sieťové vrecká, ktoré využiješ pri nakupovaní a skladovaní potravín namiesto plastových obalov. Pre milovníkov čistoty sme nachystali obľúbený darček “Zero waste, zero špina”, ktorý obsahuje najzákladnejšie potreby pre čistú eko domácnosť.

Hľadáte vianočný darček pre milovníkov čistoty a zdravých zubov. Potom si určite vyberiete jeden  z našich dvoch balíčkov – darčekový balík „Ekologická kúpeľňa“ a „Ekologický úsmev“. Obidva ukrývajú praktické, no najmä ekologické darčeky do kúpeľne.

Vianočný darček ekologický úsmev
Vianočný darček ekologický úsmev

Ako zabaliť darčeky ekologicky?

Ak by ste chceli rovnako ako my, aby bolo vaše balenie vianočných darčekov šetrnejšie k životnému prostrediu, zvážte tieto nápady.. Od spôsobov, ako môžete recyklovať starý baliaci papier až po alternatívne techniky a produkty na použitie, zostavili sme niekoľko najlepších tipov, ako urobiť balenie vianočných darčekov ekologickejšie.

  1. Investujte do ekologickej alternatívy

Investujte do recyklovateľného obalu. Ecolocco má veľký výber látkových vreciek všetkých tvarov a veľkostí. Každá z nich má inú veľkosť, od malého, do ktorej by sa zmestil šperk, až po väčšiu tašku, ktorá by sa hodila na kus oblečenia. Samotné tašky sú vyrobené z udržateľného bavlneného materiálu, ktorý po odbalení môžete aj naďalej využívať na potraviny alebo oblečenie.

  • Použite prírodné dekorácie

Súčasné ozdoby zozbierané z prírody nielenže vyzerajú pôsobivo, ale je tiež ľahké ich získať. Ak ste investovali do skutočného vianočného stromčeka, najjednoduchšou možnosťou je vziať si niekoľko malých odrezkov z konárov – odrezky zo smreka, borovice a jedle vyzerajú najlepšie v kombinácii s jednoduchým hnedým papierom a prírodným špagátom.

Aj keď nemáte skutočný strom, z vašej záhrady alebo miestneho parku môžete získať alternatívne odrezky – vyskúšajte listy cezmíny, šišky, oziminy, vetvičku z pekného kríka alebo dokonca sušené listy.

  • Používajte látky na balenie

Skúste vyskúšať Furoshiki, japonskú tradíciu balenia pomocou látkových utierok, ktoré sú vyrobené na opätovné použitie – stačí k darčeku priložiť poznámku s pokynmi, ako utierky opätovne použiť.

Tak čo, už viete ako potešíte svojich blízkych tieto Vianoce?

Pre viac tipov na darčeky na Vianoce skúste pozrieť sem.

Nákupný košík