5 horúcich trendov na ekologické valentínske darčeky

EKO Valentínsky balíček

Február je tu a s ním aj samozrejme, Valentín! Plánovanie dokonalého rande môže byť náročné, najmä ak sa snažíte zostať ekologicky vedomí. S trochou premýšľania a plánovania však môžete prejaviť takú lásku k okoliu ako k svojmu partnerovi. Tu je niekoľko užitočných tipov a trikov, ktoré vám pomôžu ukázať tomuto špeciálnemu človeku zábavný, romantický deň plný aktivít šetrných k životnému prostrediu! Pozrite si našich 5 horúcich trendov na ekologické valentínske darčeky.

EKO Valentínsky balíček

 1.       Vyberte sa na spoločnú prechádzku alebo jazdu na bicykli (ak to počasie dovolí)

Vezmite svoju polovičku na prechádzku prírodou alebo zdieľajte spoločnú jazdu na bicykli! Spoločné chvíle strávené pohybom vždy naladia pozitívne a vyčaria úsmev na tvári. Využite nádhernú prírodu: je to zadarmo, zdravé a ekologické. Tandemové bicykle nie sú povinné (Ale ak chcete zbúrať Instagram, určite choďte do toho 😊)

Tip: Ak si v prírode naplánujete aj piknik, nezabudnite si zabaliť vašu desiatu do voskových obalov a na nápoje zobrať naše kovové srdcové slamky.

2.       Romantická valentínska večera s podtitulom Eko

Ako hovorí staré príslovie: láska ide cez žalúdok. A máme tu hneď niekoľko možností, ako potešiť svoju polovičku. Či už pripravíte večeru doma a spravíte na partnera dojem použitím miestnych sezónnych produktov, alebo sa vyberiete na večeru do mesta a podporíte tak lokálne podniky, nezabudnite, že sa musíte cítiť sexi a príťažlivo. Prípravu zahájte dokonalým čistením pleti s prírodnými konjacovými špongiami (áno, kľudne použite naše v tvare srdca a pocíťte ten závan romantiky aj pri príprave), namaľujte si zvodný makeup a pod vaše dokonalé šaty si nezabudnite obliecť eko pančuchy, ktoré sú naparfumované prírodným aloe vera?

Tip: Skúste k večeri vína od lokálnych vinárov a podporte domácu výrobu 🙂

 3.       Pri nákupe darčekov pre svoju polovičku sa rozhodujte vedome

Šperky, čokoláda, medvedíky, kvety – darčeky hrajú pri valentínskych oslavách kľúčovú rolu. Byť uvedomelým spotrebiteľom je efektívny spôsob, ako zdôrazniť udržateľnosť bez obetovania romantiky. Čo tak tento rok vynechať všetky gýčové červené plastové narážky pseudo romantiky a zaobstarať si EKO darček?  Bambusové kefky s vlastným nápisom sú to pravé.

Tip: Využite na zabalenie použitý papier alebo noviny.

Bambusová zubná kefka s vlastným nápisom
Bambusová zubná kefka s vlastným nápisom

4.       Vyrobte si na rande niečo kreatívne

Valentínske darčeky nemusia byť len veciach, ktoré kúpite v obchode. Skúste to úplne bez odpadu a využite svoje kreatívne schopnosti na vytvorenie personifikovaného darčeka pre niekoho výnimočného. Náš osobný favorit je vytvorenie krátkych zoznamov skladieb na digitálne vysielanie s hudbou, ktorá nám pripomína osobu, pre ktorú to robíme. Ak ste spisovateľ, môžete napísať báseň. Ak ste umelecký, môžete maľovať alebo kresliť obrázok. Vytvorenie niečoho osobného pre vášho Valentína je romantické a ekologické gesto. 

5.       Kúpte rastlinu

Ruže môžu byť obľúbeným darčekom na Valentína, ale sú náročné na životné prostredie. Ruže sa zvyčajne pestujú s použitím veľkého množstva umelého svetla a tepla. Potom hromadia uhlíkové emisie, keď sa prepravujú po celej krajine. Navyše, o pár dní neskôr jednoducho zomrú a vyhodia sa.

Namiesto toho, aby ste svojej polovičke zaobstarali kyticu ruží, urobte si ekologického Valentína výberom črepníkovej rastliny, z ktorej sa bude môcť každý tešiť celé roky.

Tip: Ak už neodoláte ruži, pozrite sa ako z jej vysušených lístkov vyrobíte vôňu do skrine na našom Instagrame

Deň svätého Valentína je skvelá príležitosť ukázať ľuďom, ktorých máte radi, ako veľmi vám na nich záleží. Prečo nerozšíriť tento pocit na celú planétu? Všetci môžeme na Valentína prispieť k tomu, aby sme boli uvedomelými a ekologickými spotrebiteľmi bez toho, aby sme obetovali akýkoľvek romantický sentiment, o ktorom je tento celý sviatok. Našich 5 horúcich trendov na ekologické valentínske darčeky vám určite pomôže.

A len si pamätajte: zelená je nová ružová!

Nákupný košík